• Lorem ipsum

OLÉ OLÉ LET'S TALK ROSÉ

17 Mei 2022

OLÉ OLÉ LET'S TALK ROSÉ

Zodra de zon schijnt, stapt Den Haag massaal over op rosé!! Rosé wijn blijft ín de zomer een klassieker in restaurants en op terrassen. Lange tijd werd rosé niet gezien als een volwaardige wijn, het was een vrouwendrankje. Ook wordt rosé niet gemaakt door witte en rode wijnen te mengen. Zo zijn er allemaal verkeerde veronderstellingen als het gaat om rosé. 

Wij vinden rosé een frisse alleskunner, die vooral als het warm is een mooi alternatief kan zijn voor rode wijn. Er is niet één rosé druif. Rosé kan worden gemaakt van dezelfde blauwe druiven als waarvan rode wijn gemaakt wordt. 

Waar moet je op letten? 

1. Let op de kleur

De tint van een rosé wijn verklapt bijna altijd iets over de smaak. Het valt ons op dat de meeste mensen vragen naar een rosé in Provençaalse stijl. Wijnen uit de Provence die een ligt roze zalmkleur hebben met een licht, fris en fruitig karakter. De lichte rosé wijnen adviseren wij voor op het terras, terwijl de wat dieper gekleurde rosé's perfect zijn voor bij het diner, want deze wijnen hebben meer body en een rijkere smaak. 

2. Drink rosé jong

Rosé wordt er met de jaren niet beter op. Als een rosé ouder wordt, verdwijnen de frisheid en de fruitigheid. Kies daarom altijd een rosé van maximaal 2 jaar oud.

3. Drinktemperatuur

Serveer rosé altijd koud. Wat ons betreft kan hij niet koud genoeg zijn. De schenktemperatuur van rosé is tussen de 6 en 9 graden Celsius.

 4. Ontdek de druif die bij je past

Vooral in rosé ontdek je goed de eigenschappen van een druif. Zo is cinsault vaak strak en kruidig, tempranillo geeft een kersenaroma en cabernet sauvignon meer bessen.

Voor wat betreft eten kan je veel kanten op met rosé. Zeker sinds de opkomst van de Aziatische keuken is de rosé daarbij ontdekt als maaltijdwijn. Rosé doet het naast Aziatische gerechten ook heel goed bij meloen met ham, aardbeien, geitenkaas, gerookte en gegrilde vis zoals zalm en tonijn, charcuterie en zomerse salades. 

Kom jij binnenkort een heerlijke rosé uitzoeken in onze winkel of onze webwinkel? Wij staan voor je klaar!

Cheers,

Sharon & Inge

Hier alvast een greep uit ons assortiment:

La Bodega de Pinoso, Vergel 

Quinta Do Vallado, Touriga Nacional rosé

Saint Saturnin, Terzac rosé

Jas d'Eclans, rosé Cru Classé

Well of Wine, grenache rosé

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »