Deze karakteristieke wijn gemaakt van nuragus drukt de twee gezichten van Sardinië uit: land en zee. In de neus heeft het appel en peer, met een vleugje zilte zeelucht. Evenwichtige en frissen wijn met een karakteristieke smaak. Super match met oesters! Read more
Nuragus di Cagliari is een Italiaanse wijn met een DOC van het eiland Sardinië. De belangrijkste druivensoort die voor deze wijn wordt gebruikt is de Nuragus welke is vernoemd naar het plaatsje Nuragus.
Antonella Corda richtte haar wijnmakerij op in 2010. Dankzij haar sterke expertise op dit gebied zorgde ze voor nieuwe wijngaarden en creëerde ze in Sardinië, het thuisland van haar moeder, een boerderij die wijnen van hoge kwaliteit kan produceren.
Antonella Corda komt uit een familie die al vijf generaties in de wijnindustrie zit. Ze bezocht de familieboerderij sinds ze een meisje was, omarmde de passie en ervaring van haar ouders en grootouders. Als een goede oplettende en nieuwsgierig naar dit gebied, groeide Antonella op, koos voor het land en de familie wijn. Na haar afstuderen in landbouwwetenschappen en technologie aan de Universiteit van Sassari specialiseerde ze zich in wijnsysteemmanagement in het noorden van Italië (Trentino Alto Adige) met een masterdiploma van de Edmund Mach foundation. Toen Antonella in 2010 terugkeerde naar Sardinië, besloot ze haar studie en expertise optimaal te benutten en wijdde haar hele leven aan de wijnproductie.
Land | |
Production | |
Alcohole | 12 % |
Appellation | |
Region | |
Match with | |
Profile | |
Grapes | |
Vintage | 2019 |