Deze bijzondere witte wijn wordt gemaakt van hele oude stokken van de lokalo assyrtiko druif op het prachtige eiland Santorini. Een druif die groeit op de arme, vulkanische bodems. Krachtig met kweepeer, perzik, tropische tonen en een mooie mineraliteit. Lees meer
Deze Assyrtiko: een volle kleur. In de geur direct heel veel mineralen en geuren die een vulkanische oorsprong verraden. Aardse tonen, kweepeer en ander gekonfijt fruit zijn te ontdekken in de brede, stevige geur. In de mond blijkt de wijn naast het krachtige mineralige ook een elegantie te bezitten met fijne frisheid en is het mooi aromatisch naar perzik, stijlvol en heerlijk mondvullend. De afdronk is prachtig droog de mooie minerale toon flaneert heerlijk door de hele nasmaak heen. Een zeer bijzonder glas van, voor mij, de beste wijnmaker van Griekenland!
Op het Griekse eiland Santorini worden de planten op bijzondere wijze in de stenige bodem gepoot zonder leidraad of stokken. Het geheel wordt steeds laag bij de grond dusdanig gesnoeid dat er een soort manden ontstaan. Hierin laat men de trossen groeien die worden afgeschermd door de bladeren die als parasol dienen om de sterke zonnestralen af te schermen van de druiven. Tevens kan de wind nu over de “manden” heen waaien zodat er weinig schade op kan treden.
Land | Griekenland |
Productiemethode | Conventioneel |
Alcoholpercentage | 14,5 % |
Herkomstbenaming | PDO Santorini |
Regio | Episkopi Santorini |
Lekker bij | Gegrilde of gebakken vis met veel smaak. Zoals op de huid gebakken dorade met geroerbakte paksoi. |
Smaakprofiel | Veel smaak, zowel frisse als rijpe tonen, kruidigheid, mineraal |
Druivenras | Assyrtiko 100% |
Jaargang | 2021 |