Wonderschone wijn van de druif timorasso uit het oosten van Piëmonte. Hinten van peer, wilde perzik en kruidigheid die worden vergezeld van aangename zuren. Met superlatieven beschreven door wijngoeroe Jancis Robinson. Lees meer
Walter Massa is een van de toonaangevende wijnmakers van Piemonte. Hij maakt prachtige wijnen van o.a. Barbera, maar Massa's (inter-)nationale 'claim to fame' zijn zijn bijzondere wijnen van de 'vergeten' en zeldzame Timorasso-druif, die inmiddels een absolute hebben cultstatus bereikt. Ieder jaar ontvangt wel een van zijn wijnen 'drie glaasjes' in de Gambero Rosso. Zijn domein is gesitueerd in de Colli Tortonesi, een heuvelachtig gebied iets ten oosten van Alessandria op de grens met Lombardije. De eigenzinnige Walter kiest er echter voor om niet met de DOC 'Colli Tortonesi' te werken en maakt derhalve - geheel naar eigen inzicht - slechts 'Vino Bianco' of 'Vino Rosso'.
Bodemsoort is mergel en kalkhoudende klei / Appenijnse heuvels
Vinificatie: koude maceratie / fermentatie rvs / rijping op gistresten / geregeld batonnage
Land | Italië |
Productiemethode | Conventioneel |
Alcoholpercentage | 13,5 % |
Herkomstbenaming | Piëmonte |
Regio | Colli Tortonesi |
Lekker bij | Vis, groentegerechten, noord-afrikaanse en oosterse keuken |
Smaakprofiel | Steenvruchten, kruiden, rondheid, power, complex |
Druivenras | Timorasso |
Jaargang | 2020 |