Gastronomische blend van Macabeo en Garnacha Blanca en Cartoixà, de lokale naam van Xarello. Lees meer
Uit de regio Montsant in Spanje komt deze gastronomische blend van Macabeo, Garnacha Blanca en Cartoixà. Cartoixà is de lokale naam van d druif Xarello.
Montsant, vlakbij Barcelona, is één van de relatief recente opwindende wijnstreken binnen Spanje. Het uiterst dorre en verwilderd landschap brengt er fantastisch geconcentreerde druiven voort waar, zoals deze wijn toont, krachtige maar elegante wijn van wordt gemaakt.
De Spaase topwijnmakers Sara Pérez en René Barbier maken een wijn met een zeer expressief karakter en een typische droge nootachtige geur. Enorm veel potentieel en structuur. Smaken van peer en citrus.
De wijn wordt gemaakt van oude druivenstokken. Een deel rijpt op grote houten vaten van 2500 liter, een deel op barriques van 225 liter en een deel op betonnen vaten. Een combinatie van volume en elegantie.
Mede door de lange schilinweking is dit een krachtige wijn die gastronomisch goed inzetbaar is.
Land | Spanje |
Productiemethode | Conventioneel |
Alcoholpercentage | 14 % |
Herkomstbenaming | DO Montsant |
Regio | Montsant |
Lekker bij | tapas, gerechten met vis, kazen |
Smaakprofiel | volle body, nootachtig, peer, citrus |
Druivenras | Macabeo, garnacha blanca, cartoixà |
Jaargang | 2019 |