Minerale en kruidige neus met venkel en thijm met een lichte floraliteit, afkomstig (viognier), In de mond overheersen mineralen en subtiel, fris steenfruit, ondersteund door fijne Franse eik. Hoog gastronomische wijn. Lees meer
Edetària is een ambitieus wijnhuis in Catalonië, 40 km ten zuiden van Priorat. Drijvende kracht en eigenaar is Joan Àngel Lliberia, wiens vader wijnbouwer was, en grootvader oenoloog, met andere woorden wijn zit hem in het bloed. Zelf was hij werkzaam als bio-ingenieur bij verschillende binnen-en buitenlandse producenten, voordat hij in 2003 een eigen, moderne winery liet bouwen in zijn geboorteplaats, Gandesa. Een prima basis was voorhanden. In de eerste plaats het klimaat van Terra Alta: zonnig, warm, maar dankzij de hoogteligging van de wijngaarden – gemiddeld 500 m – bezitten de wijnen ook voldoende frisheid. Daarnaast is een groot deel van de 30 hectare aan wijngaarden beplant met uitstekend onderhouden oude stokken: grotendeels ouder dan 50 jaar, de rest 20 tot 35 jaar oud. De wijngaarden bevinden zich op verschillende bodemtypen zodat elke wijn zijn eigen karakter krijgt. Edetària streeft ernaar karaktervolle wijnen te maken, waarin druif en terroir goed tot uitdrukking komen. Magnifieke selectie!
Deze wijn wordt voornamelijk geproduceerd met Witte Garnacha 70%, onze inheemse druif bij uitstek, en Viognier 30%. De witte Garnacha is afkomstig van 40 jaar oude wijngaarden geteeld in de terroirs genaamd “tapas” en “panel”.
Land | Spanje |
Productiemethode | Biologisch |
Alcoholpercentage | 13,5 % |
Herkomstbenaming | Terra Alta |
Regio | Catalonië |
Lekker bij | Risotto, paella, zwaardvis, sardines, kip |
Smaakprofiel | Fris, bloemig, ziltig, klein beetje hout, lange afdronk |
Druivenras | 70% garnacha blanco, 30% viognier |
Jaargang | 2021 |