Prachtige wijn gemaakt van mencía: DE blauwe druif van Noord-West Spanje. Mooie en rijke aroma’s van kersen en framboos met hints van chocolade en koffie. Sappig, fris, medium body met hele soepele tannines. Lees meer
Wijnstokken van maar liefst 60 tot 100 jaar oud, verdeeld over 14 wijngaarden, staan aan de basis van de elegante, geconcentreerde en mooi gestructureerde wijnen van Gancedo.
De 20 hectare wijngaarden liggen bij Cacabelos. Villafranca en Arganza tusen de 500 en 650 meter hoog op bodems van overwegend leisteen en zijn vooral met Mencia en Godello aangeplant.
In de wijngaarden wordt al het werk met de hand gedaan en er wordt niet gespoten, met als resultaat zuivere, minerale wijnen, met liefde gemaakt.
Vergisting op rvs tanks, gevolgd door een rijping van 6 maanden op gebruikte eikenhouten vaten.
Land | Spanje |
Productiemethode | Biologisch |
Alcoholpercentage | 14 % |
Herkomstbenaming | Bierzo |
Regio | Galicië |
Lekker bij | Eend, lamsbout, tonijn, manchego |
Smaakprofiel | Kersen, frambozen, chocolade, aards, medium body, fris |
Druivenras | Mencia |
Jaargang | 2020 |