De vinificatie van deze weisser burgunder vindt plaats op roestvrij staal. De wijn is licht, helder geel. Het bouquet geeft aroma’s van peer en appel. In de smaak is de wijn sappig, crispy, krokant en mineraal. De wijn is naast fris ook iets romig. Lees meer
De druiven voor deze prachtige wijn komen uit de 40 jaar oude wijngaard Ersten Lage Münsterer Kapellenberg (lössbodem em kwartsiet). Met de hand geoogst en daarna spontaan vergist in nieuwe 2000 liter houten vaten. De wijn wordt hierna tot september in het volgende jaar opgeslagen en daarna - ongefilterd, om zoveel mogelijk concentratie te behouden - gebotteld. Fijne tonen van gele vruchten, wilde kruiden en een mineralige en lange afdronk.
De familie verbouwt al sinds 1708 wijndruiven. In 1830 werd er officieel een Weingut gebouwd, ofschoon de druiven tot 1984 verkocht werden aan coöperaties en aan grotere wijnhuizen. De familie respecteert generatie na generatie de natuur en nog steeds is dit de basis van de dagelijkse arbeid in de wijngaarden. Stefan Rumpf erkende het potentieel van zijn wijngaarden en produceert sinds 1984 zijn eigen wijnen waarbij hij wordt bijgestaan door zijn zonen Georg en Philipp nadat zij zijn afgestudeerd aan de Uni-versiteit van Geisenheim. Door de verbondenheid met de natuur en de wijze van vinificatie beschikken de wijnen over een onuitwisbaar helder karakter. Dat het Weingut tot de beste wijnbedrijven gerekend wordt is ook Der Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP) niet ontgaan en zo werd Kruger Rump in 1992 uitgenodigd tot dit Verband toe te treden.
Land | Duitsland |
Productiemethode | Duurzaam |
Alcoholpercentage | 13% |
Herkomstbenaming | VDP Gutswein |
Regio | Nahe |
Lekker bij | Asperges, salades, mosselen, gevogelte, Oosterse gerechten |
Smaakprofiel | Geel fruit, kruiden, vol, perzik, brioche |
Druivenras | weisser burgunder |
Jaargang | 2018 |