Een prachtige Barbera uit de klassieke Piemonte insteek, krachtige zuren gecombineerd met mooi rijp fruit en zachte tannines. Lees meer
Walter Massa is een van de toonaangevende wijnmakers van Piemonte. Hij maakt prachtige wijnen van o.a. Barbera, maar Massa's (inter-)nationale 'claim to fame' zijn zijn bijzondere wijnen van de 'vergeten' en zeldzame Timorasso-druif, die inmiddels een absolute hebben cultstatus bereikt. Ieder jaar ontvangt wel een van zijn wijnen 'drie glaasjes' in de Gambero Rosso. Zijn domein is gesitueerd in de Colli Tortonesi, een heuvelachtig gebied iets ten oosten van Alessandria op de grens met Lombardije. De eigenzinnige Walter kiest er echter voor om niet met de DOC 'Colli Tortonesi' te werken en maakt derhalve - geheel naar eigen inzicht - slechts 'Vino Bianco' of 'Vino Rosso'.
Bodemsoort:1.5 ha perceel "Fontana Italo" / klei / ligging op het oosten
Vinificatie: 10 dagen maceratie / fermentatie rvs / gebotteld in voorjaar na de oogst
Land | Italië |
Productiemethode | Conventioneel |
Alcoholpercentage | 13,5 % |
Herkomstbenaming | Piëmonte |
Regio | Colli Tortonesi |
Lekker bij | Ossobuco, pasta, vlees, stoofschotels, vegetarische gerechten |
Smaakprofiel | Rijp rood en zwart fruit, rijpe tannines, kruidigheid, zwoel |
Druivenras | Barbera |
Jaargang | 2021 |