• Lorem ipsum

BEAUJOLAIS NOUVEAU 2022!

16 Nov 2022

BEAUJOLAIS NOUVEAU 2022

Vanaf donderdag 17 november is de Beaujolais Nouveau 2022 te verkrijgen in onze winkel. Ook dit jaar verkopen wij weer de Beaujolais Nouveau van Claire Chasselay.

Voor de wijnkenner is de Beaujolais nouveau (of Beaujolais primeur) een traditie waar we iedereen graag kennis mee laten maken. De wijn heeft een zogenaamde 'déblocage', dat wil zeggen dat de wijn wereldwijd pas op de derde donderdag van november vanaf 00.00 uur verkocht en geschonken mag worden.

Claire Chasselay is een zeer gedreven wijnmaakster die biologische wijnen produceert in het zuiden van het Beaujolaisgebied. Haar wijngaarden zijn overigens bijna zonder uitzondering biodynamisch. Het sulfiet gehalte in de wijn is extreem laag en feitelijk is dit een 'vin naturel'. 

De Beaujolais Nouveau wordt gemaakt door middel van maceration carbonique. Dat is een speciale techniek waardoor de wijnen twee tot drie maanden na de oogst al drinkbaar zijn. Het resultaat is een jonge, fruitige wijn.

De wijn heeft een schitterende rode kleur en diep en geconcentreerd fruit in de geur. Het lijkt op een wat meer 'zwoele' tussenstap tussen 2018 en 2019 maar dan met meer diepe fruittonen. Wat ons betreft de beste Nouveau die wij tot nu toe van Chasselay hebben verkocht!

De wijn is voor € 14,95 te koop in onze winkel.

Santé, 

Sharon & Inge 

 

         

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »