• Lorem ipsum

OVER ONS

20 Jul 2020

SHARING WINE

Bij Sharing Wine delen we dezelfde passie, dezelfde drijfveer, dezelfde expertise. Zelfs onze namen zijn gedeeld. Met Sharing Wine delen we vooral onze liefde voor wijn met jullie. Want delen is -inderdaad- vermenigvuldigen.

SHARon Dreissen uit Den Haag en INGe Kavelaar uit Wateringen leerden elkaar in het seizoen 2017-2018 kennen bij de opleiding WSET3. Tussen de wijngaarden ontdekten ze dat ze niet alleen een klik hadden maar ook een droom deelden: een eigen wijnwinkel. Beide dames zijn niet van het stilzitten. Inmiddels hebben zij beiden met succes de Vinologenopleiding van de Wijnacademie in Maarn afgerond en is Sharing Wine zowel als wijnwinkel als webshop een feit. 

Wijn verrast volgens Sharon Dreissen altijd. ,,Het is zo’n levendig product, wijn verveelt nooit." Ze kan dan ook niet één specifieke wijn aanwijzen die er voor haar bovenuit steekt. ,,Chardonnay is bijvoorbeeld een heel veelzijdige druif. De ene keer neigt ‘ie naar tropisch fruit, de andere keer overstemt de mineraliteit. Voor een goede chardonnay ben ik bereid naar de Bourgogne af te reizen. In mijn top tien staat Bourgogne als wijnregio ver bovenaan. De grote klassiekers uit de Bordeaux, die kan ik eveneens waarderen. Ik ben doorgaans niet zo van de gepolijste wijnen. Wijn heeft niet per se heel smooth te zijn, wijn mag een kleine afwijking naar links of rechts hebben. Wijn is een natuurproduct. De natuur mag je een handje helpen maar de natuur moet je niet glad willen strijken. Ik ben fan van de kleinere wijnproducenten, de familiebedrijven op de biologische leest geschoeid. Duurzaamheid staat bij Sharing Wine hoog in het vaandel. De druiven waarmee onze wijnen zijn gemaakt zijn waar mogelijk geteeld met natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Wijnen waaraan houtsnippers zijn toegevoegd, die zul je bij ons ook niet snel in het assortiment aantreffen."

Ze houdt de trends nauwlettend in de gaten. Bewaarwijnen vinden steeds minder aftrek, constateert ze. ,,Klanten willen tegenwoordig een fles die gelijk op dronk is, ze willen in elk geval geen wijn met zulke zware tannines dat die eerst een paar jaar moet liggen voordat die verdraagzaam is."

De kracht van Sharing Wine is volgens Inge Kavelaar dat de winkel geen drempel kent. ,,Kom je alleen maar een kijkje nemen ben je niet minder welkom. We kunnen lezen en schrijven met iedereen. We kunnen levelen met wijnmakers, wijnjournalisten en sommeliers, maar we kunnen vaktermen ook gedoseerd uitleggen in jip-en janneketaal. Je hoeft bij ons niet bevreesd te zijn als je niet weet wat beerenauslese inhoudt of waar Barossa Valley ligt."

Wijn verbindt, vindt Inge Kavelaar. Wijn brengt mensen bij elkaar. Een goed glas wijn werkt helend, het voedt lichaam en geest. Ze zit op één lijn met haar compagnon. Ze heeft eveneens een zwak voor de kleinere wijnboeren. ,,De mega coöperaties zijn veelal geautomatiseerd, bij de minder grote jongens zit er doorgaans meer gevoel bij. De liefde voor het vak, het echte ambacht, die proef je in de wijn terug."

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »