• Lorem ipsum

THE HOLY SNAIL

22 Apr 2021

WIJN VAN DE MAAND

Delaunay The Holy Snail Sauvignon Blanc 2019  € 11,95 

De Loire staat al eeuwen bekend als hét wijngebied bij uitstek. Bijna overal langs de Loire vindt wel ergens wijnbouw plaats. Er worden al vele eeuwen wijnen geproduceerd met wereldwijde grote faam.De wijnproducenten in Val de Loire gaan voor niets dan kwaliteit. Ze worden hierbij geholpen dankzij het prachtige samengaan van bodem, klimaat en geografie.Sauvignon Blanc is een druif die veel in de Loire voorkomt en vele terroirs en omstandigheden kan hebben. Je proeft de ware expressie van de ondergrond terug in je wijn. Maar dan moet je wel een kundig wijnmaker zijn!

Dat is de Delauney familie zonder enige twijfel. Al 5 generaties bestieren zij een prachtig domein in de Loire. Thierry zwaait de scepter hier. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in het domaine en in de wijngaarden. Deze zijn dan ook sinds 2006 biologisch gecertificeerd en recent ook met Terra Vitis.Bij het cultiveren van de wijnranken en het maken van deze Holy Snail doet Thierry zo veel mogelijk zijn best om zijn wijn de expressie van de bodem, bestaande uit silicium en kalk, mee te geven. Thierry Delauney zoekt een elegante stijl van wijn maken. Iets waar hij, zo vinden wij, bijzonder in geslaagd is.

En dat vinden wij niet alleen! Deze wijn is al drie keer als winnaar uit de smaaktest van de KLM gekomen uitgevoerd door de Librije.

Deze Holy Snail is dan ook een genot voor de (steeds) warmere dagen en als begeleider bij lichtere gerechten. De kleur is lichtgeel met groene tinten. De wijn heeft een expressieve geur die grapefruit, kruisbes, peer, verse limoen en een subtiel vleugje tropisch fruit combineert. Dit is een frisse, knisperende en smaakvolle Sauvignon om van te genieten als aperitief en voor verwende gasten bij schaal- en schelpdieren, een mooie salade of bij een droog geitenkaasje.Waarom Holy Snail? Het is zeker geen verrassing als we vermelden dat de Fransen ongeveer alles eten wat beweegt. Deze wijn met passende naam is een ode aan de escargots. Dus vandaar….

Halleluja!

Sharon en Inge

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »