Een heerlijk fris, kruidig, alcoholvrij alternatief voor mousserende wijn gemaakt op basis van Wuniuzao Longjing groene thee. De thee heeft delicate tonen van gedroogd gras en bloemen en heeft een verfijnde frisheid. Lees meer
Arensbak Effervescent is gemaakt op basis van Wuniuzao Longjing groene thee. De thee zelf heeft delicate tonen van gedroogd gras en bloemen die de uiteindelijke Arensbak Effervescent geweldig aanvullen. De kombucha ondergaat een tweede fermentatie met kruisbessen, perzik en een vleugje citroengras hetgeen een verfijnde frisheid creëert. De geur van citroengras is vooral kenmerkend voor Arensbak Effervescent. Na de vergisting wordt Arensbak Effervescent kort gerijpt op eikenhout, dit resulteert in een mooi gestructureerd mondgevoel. Een heerlijk fris, kruidig, alcoholvrij alternatief voor mousserende wijn.
Arensbak werd in 2020 opgericht door ondernemer Christian Arensbak met als visie om een ongeëvenaarde non-alcoholische drinkervaring te creëren.
Arensbak heeft diepe wortels in Kopenhagen. De dranken worden gemaakt door sommelier Emilie Øst-Jacobson en smaakontwerper Bram Kerkhof. Emilie was voor Arensbak sommelier bij het twee sterrenrestaurant Alchemist en Bram fermenteerde erop los bij restaurant Noma, met drie michelin sterren onderscheiden en vaak genoemd als beste restaurant ter wereld.
De inspiratie voor Arensbak ontstond door het gebrek aan smaakvolle non-alcoholische wijnen en de wereldwijde opkomst van deze, steeds populairder wordende, categorie. Christian wilde een wijn proxy creëren met vinositeit, diepte en natuurlijke tannines. Een non-alcoholische vervanger van wijn die net zo smaakvol is als een glas wijn, en perfect geserveerd bij eten. Samen met Emilie en Bram kwam Arensbak tot leven. Het gebruik van complexe fermentatie technieken gecombineerd met thee en botanicals van zeer hoge kwaliteit, maakt Arensbak de meest smaakvolle en gebalanceerde wijn proxy verkrijgbaar. Met een complexiteit en vinositeit die je van wijn kent. Alleen dan zonder alcohol.