• Lorem ipsum

Bride Valley

Steven Spurrier en zijn vrouw Arabella zijn de mensen achter Bride Valley, gelegen in West Dorset. Steven heeft zijn sporen in de wijn verdiend. Hij begon met het runnen van Les Caves de la Madeleine en later  L'Academie du Vin in Parijs in 1980. Hij is al jaren verbonden aan wijntijdschrift 'Decanter', waarvoor hij   monsters nam van de krijtachtige bodem van landgoed Arabella's (80 ha). Het resultaat: 'Zeer vergelijkbaar met Champagne'. Dit is niet verwonderlijk, want het dorpje Kimmeridge is slechts 24 mijl hemelsbreed verwijderd van Bride Valley.

Na twee decennia en drie bezoeken van mousserende wijndeskundige Boisset's, Georges Legrand, werden wijnstokken geplant op de beste locaties; in de kom van het amfitheaterachtige landgoed. Drie hectare werd geplant in 2009, oplopend tot een totaal van 10 hectare in 2013. Specifieke klonen werden geselecteerd op advies van Pierre-Marie Guillaume, de eigenaar van de topkwekerij in Frankrijk in Charcenne (ten oosten van Dijon). Na intensieve analyse werden zeven chardonnay klonen (55% van de aanplant), vier pinot noir klonen (25%) en twee pinot meunier klonen (20%) gekozen.

De wijngaarden zijn geplant op het zuiden en zuid-westen gerichte hellingen. Daarnaast werden 1.000 oudere bomen geplant om te fungeren als een natuurlijk windscherm tegen de wind uit de Jurassic Coast. Bride Valley is altijd duurzaam gekweekt. Hoewel de druiven niet biologisch gecertificeerd worden, blijft de wijngaard de biologische principes volgen. Alle druiven worden met de hand geoogst en vervolgens naar het naburige Furleigh Estate gebracht, waar Ian Edwards de vinificatie doet van de mousserende wijn in zijn state of the art wijnmakerij. Geweldige ervaring deze wijnen.

Wordt in gelimiteerde oplage gemaakt op Bride Valley

 

 

Geen producten gevonden...