• Lorem ipsum

Château du Cèdre

Het Château du Cèdre produceert Malbec-wijnen: wijnen op het fruit of wijnen die jaren rijpen. We houden ervan om alle verschillende aspecten van onze streek te verkennen en uit te drukken, gedreven door het idee om alle soorten wijnliefhebbers, de professional of de gepassioneerde wijn tevreden te stellen.

Wij doen biologische landbouw. We zijn begonnen in de vroege jaren negentig door alle herbiciden uit de wijngaarden te verbannen en zijn erin geslaagd om tegen 2002 alle chemische sproeimiddelen te verwijderen. Dit verbeterde de kwaliteit van onze druiven en moedigde ons aan om in 2009 om biologische certificering te vragen. van conversie, we hebben onze eerste gecertificeerde biologische wijn gemaakt in 2012.
 
Ontwerp van een origineel wijndomein:

Een familiebedrijf gerund door Pascal en Jean-Marc Verhaeghe
27 hectare wijngaarden
Blauwe druivenrassen: 90% Malbec, 5% Merlot, 5% Tannat
Witte druivenrassen: 1ha de Viognier, 0,7 ares Sémillon, Muscadelle, Sauvignon
De wijnstokken zijn 20 tot 60 jaar oud, met een plantdichtheid van 4000 tot 5500 wijnstokken per hectare
Opbrengsten zijn beperkt tot 30 hectoliter per hectare
Een wijngaardteam van 12 personen, wat een gemiddelde van 1 persoon betekent voor 2,25 hectare wijnstokken
Merk: de honderdjarige ceder bij de ingang van ons landgoed, het symbool van het geheel
Missie: stel de wijnliefhebbers en de gepassioneerden tevreden
Dagelijkse positie bepaald door dode afrekening: ga vooruit, ervaar nieuwe manieren.

Geschiedenis

Vlaamse afkomst
Léon Verhaeghe uit Morsleede in Vlaanderen, verliet zijn geboorteland in het begin van de 20e eeuw om zich te vestigen in het zuidwesten van Frankrijk. Zijn zoon Charles startte samen met zijn vrouw Marie-Thérèse een boerderij met gemengde culturen in 1958, plantte enkele wijnstokken op het terrein en voegde elk jaar een hectare wijngaarden toe op drie verschillende percelen.

De roep van de wijnstokken
Terwijl hij nog steeds lavendel destilleert, bottelt Charles zijn eerste wijn in 1973. Zijn zonen, Jean-Marc en Pascal, behoren tot de tweede generatie. Pascal, gepassioneerd door motorfietsen, ontdekt of herontdekt de wijngaard tijdens een bezoek aan een vriend in Bourgondië, Jean-Marie Guffens in 1980.

"Tijdens de" Route du Bol d'Or ", een motorrace, stopte ik gewoon om Jean-Marie te groeten ... Ik bleef enkele dagen en deed mijn eerste echte oogst."

Acht jaar later, nadat hij enologie had gestudeerd in Macon Davayé en ervaring had met het maken van wijn in Bourgondië en in Saintsbury in de Napa-vallei, besluit hij het landgoed over te nemen, samen met zijn broer Jean-Marc, een gekwalificeerde oenoloog die zijn eerste wijnbereiding kreeg ervaring bij La Tour Blanche in Sauternes.

Terwijl Jean-Marc verantwoordelijk is voor de wijngaarden, zorgt Pascal voor de wijnen en de distributie ervan. Vanaf het begin is hun project gebaseerd op een grote overeenstemming en de convergentie van hun standpunten.

1995 het jaar van emancipatie
Het werd allemaal op de proef gesteld door een moeilijk jaar, waarin 80% van de wijngaarden beschadigd werden door hagelbuien. Jean-Marc en Pascal vragen zich af of hun manier van boeren de juiste is, omdat ze het potentieel van de streek moeten laten zien en dus de opbrengsten moeten verlagen.

"Er is een onaardse dimensie met wijnstokken, je krijgt er altijd meer voor terug dan je gaf." Door het terroir op te bouwen en dichter bij de natuur te komen, bereikten de wijnstokken evenwicht, waardoor de druiven meer smaak en kwaliteit kregen. De stijl van Château du Cèdre was geboren.

Le Cèdre Diffusion
Le Cèdre Diffusion werd in 1995 opgericht om de wijnen van onze partnerlandgoederen in Cahors te commercialiseren, waar we ook adviseren in de wijngaarden en kelders. Het feit dat deze partners het aantal flessen met hun eigen naam elk jaar verhogen, is een echt teken van succes voor ons. Het is onze bijdrage aan de ontwikkeling van de Cahors-appellatie.
Onze merken ontwikkelen

Cahors heeft een uniek en uitstekend terroir. Dit betekent dat je geweldige en complexe wijnen kunt maken die jarenlang zullen evolueren, maar ook eenvoudiger en lichtere wijnen met vergelijkbare kenmerken vanwege hun oorsprong. Wijnmerken stellen ons in staat om typische "basiswijnen" aan onze klanten voor te stellen.
 
 
 
 
Château du Cèdre
Artikelcode F60E006
€49,95
De koningin van Château du Cèdre trekt alle aandacht en trekt alle ogen. Zoals altijd. En ze doet geen enkele poging om haar vermogen te verbergen, integendeel. Een exploderend boeket, betoverend in de smaak met rijp fruit, oosterse kruiden en de rijke ge Lees meer
Château du Cèdre
Le Cèdre 2016
De koningin van Château du Cèdre trekt alle aandacht en trekt alle ogen. Zoals altijd. En ze doet geen enkele poging om haar vermogen te verbergen, integendeel. Een exploderend boeket, betoverend in de smaak met rijp fruit, oosterse kruiden en de rijke ge
€49,95
Château du Cèdre
Artikelcode F60E003
€14,95
Een puur product van Cahors, gemaakt van Malbec aangevuld met enkele trossen Merlot. Het oprechte en gastvrije karakter zal je veel vertellen over de appellatie en zijn wijnen. Een intense en frisse neus, met zwarte bes, wilde peper en munt. Lees meer
Château du Cèdre
Le Cèdre Héritage 2020
Een puur product van Cahors, gemaakt van Malbec aangevuld met enkele trossen Merlot. Het oprechte en gastvrije karakter zal je veel vertellen over de appellatie en zijn wijnen. Een intense en frisse neus, met zwarte bes, wilde peper en munt.
€14,95
Château du Cèdre
Artikelcode F60E004
€23,95
Château du Cèdre is een pure wijn, puur maar tegelijkertijd aantrekkelijk. Het drukt de rijkdom en diepte van Malbec uit Cahors met vreugde en enthousiasme uit door middel van een medium-bodied en expressieve smaak, met knapperige tannines, levendige fris Lees meer
Château du Cèdre
Château du Cèdre 2020
Château du Cèdre is een pure wijn, puur maar tegelijkertijd aantrekkelijk. Het drukt de rijkdom en diepte van Malbec uit Cahors met vreugde en enthousiasme uit door middel van een medium-bodied en expressieve smaak, met knapperige tannines, levendige fris
€23,95
Château du Cèdre
Artikelcode F60E002
€9,50
Deze Malbec heeft een donkerrode kleur. In de neus heeft hij zeer fruitige aroma's van bramen en pruimen en is zowel krachtig als elegant. Zeer rond en zacht in de mond met een grote fruitintensiteit. Lees meer
Château du Cèdre
Marcel Malbec 2020
Deze Malbec heeft een donkerrode kleur. In de neus heeft hij zeer fruitige aroma's van bramen en pruimen en is zowel krachtig als elegant. Zeer rond en zacht in de mond met een grote fruitintensiteit.
€9,50