• Lorem ipsum

Mondariz

In 1873 werden de Mondariz-wateren geschikt verklaard voor publiek gebruik. De fabriek, die vervolgens in een gebouw naast de bron werd geplaatst, bottelt sinds 1877 mineraalwater.

De activiteit van het bedrijf is gedurende vele jaren naast die van de Spa uitgevoerd, het meest moderne spatherapiecentrum in Galicië, en bevindt zich in de bevoorrechte rivier de Tea-vallei.

De toenemende vraag van zwemmers die gebruik maakten van de spafaciliteiten leidde tot de eerste start van het bottelen en op de markt brengen van water uit de bronnen, wat tegenwoordig een prestigieus bedrijf is dat parallel loopt aan dat van de spa. Beide bedrijven zijn nog steeds onafhankelijk en elk blijft een referentie op haar eigen gebied.

Mondariz werd een van de belangrijkste hydrotherapiecentra van Spanje en was eeuwenlang de officiële leverancier van de Spaanse koninklijke familie. De gunstige effecten van de therapeutische wateren van Mondariz werden ervaren door belangrijke persoonlijkheden uit de vorige eeuw, zoals Isaac Peral en Echegaray, Arniches, Primo de Rivera, Castelao, Wenceslao Fernández Flórez, Castelar, etc.

Hoewel de bottelarij aanvankelijk in een gebouw naast de bron stond, was er een latere reorganisatie van het complex om de installaties en diensten van de spa te vergroten en te moderniseren. Het bedrijf Aguas de Mondariz is vandaag gevestigd aan de oevers van de rivier de Thee, binnen de gemeentegrens van Mondariz, in de provincie Pontevedra, Spanje. Deze plaats ligt binnen het NATURA-netwerkprogramma dat speciale bescherming biedt aan sites met natuurlijke waarden.
Geen producten gevonden...