• Lorem ipsum

Stefano Amerighi

"Mijn boerderij is ontstaan ​​uit een wens die in de loop van de jaren is uitgegroeid, om een ​​grootse Syrah te kunnen produceren door de landbouwtradities van het gezin, passie, kennis in de wijnwereld en de praktijk van biodynamica."

Om dit doel te bereiken, heeft Stefano Amerighi een gebied van Chiuso di Cortona geïdentificeerd, genaamd Poggiobello di Farneta, met in het midden, alsof het een cru is, twee goed blootgestelde heuvels naar het zuiden, zuidoosten, gesloten in een oude kiezelstraat in het westen, een bosje in het zuiden en een bergkam in het oosten om het panorama te sluiten.

Het klimatologische en geologische onderzoek dat op de boerderij is uitgevoerd, heeft later bevestigd dat dit het geschikte terroir is voor het uitbedden van klonen en de selecties van Syrah, die met zorg persoonlijk zijn gekozen in Valle del Rodano door Stefano zelf.

Het beheer van de wijngaard houdt zich aan het dictaat van natuurlijke wijnbouw en biodynamische landbouw: snoeien en de werking van de grond worden onderzocht volgens maan- en planetaire fasen; de fytosanitaire bescherming is uitsluitend toevertrouwd aan het gebruik van koper en zwavel dat in minimale hoeveelheden wordt gedistribueerd, ook dankzij maceration en het gebruik van natuurlijke infusies, · biodynamische preparaten zorgen voor het verlevendigen van de bodem en voorkomen elke vorm van

Dit alles wordt gedaan om de gezonde trossen tot rijping te brengen en om een ​​vinificatie toe te staan ​​die volledig vrij is van corrigerende en chemische producten. Na het ontstemmen blijft een deel van de druiven in zijn geheel en een ander deel wordt licht met de voet ingedrukt en handmatig in kleine betonnen vaten geplaatst zonder het gebruik van pompen. De fermentatie is automatisch, zonder geselecteerde gisten, zwavel en gecontroleerde temperatuur. De raffinage wordt gedurende 14 maanden uitgevoerd in hout en cement en de wijn wordt gebotteld zonder filtratie of stabilisatie.

De ontmoetingen met vele medewerkers die Stefano de afgelopen jaren hebben begeleid, hebben het mogelijk gemaakt om de aanvankelijke wens om wijn van hoge kwaliteit te produceren te integreren met die van een project op grotere schaal, dat wil zeggen om van het bedrijf een laboratorium te maken voor de duurzaamheid van landbouw. Vandaag is Amerighi's bedoeling om een ​​natuurlijke praktijk voor te stellen als alternatief voor de conventionele landbouw door het verbouwen van granen, groenten en fruit voor het fokken van dieren, samen met de productie van een geweldige Syrah!
Geen producten gevonden...