• Lorem ipsum

Villa des Croix

Bekroond met 95 punten door Decanter tijdens de panelproeverij in april 2019 op de Picpoul de Pinet tasting.

SO Vignerons (SV) is een kleine wijnboer die typische, hoogwaardige Languedoc-wijnen produceert. Het bedrijf werd in 2005 opgericht door Claude Serra (de "S") en Daniel Orsolini (de "O").

Claude, de wijnmaker-consultant van SO Vignerons, is ook professor aan de Montpellier University of Oenology en leidt de wijnbouw en wijnbouw van het bedrijf.

De filosofie achter So Vignerons is om hoogwaardige Languedoc-wijnen van moderne stijl te produceren tegen zeer betaalbare prijzen. Dit is mogelijk gemaakt door:

- de langetermijncontracten getekend met hun telers;

- Claude hebben als wijnmaker / consultant voor al hun telers; en

- gebruik van een ultramoderne bottellijn.

Alle wijnen van SO Vignerons worden gevinifieerd door Claude en komen van wijngaarden op speciaal geselecteerde terroirs die kenmerkende variëteiten uit de Languedoc-regio produceren. Hun doel is om hun passie voor hun wijnen en regio te delen en een engagement om het milieu te behouden.

Het huis van Villa Des Croix is ​​beplant met Picpoul, Viognier, Pinot Noir en Terret. De wijnen van Villa des Croix houden elk vast aan een monovarietale aanpak.

De AOP Picpoul de Pinet Terroir verspreidt zich rond het Bassin de Thau langs de Middellandse Zee. Een kalksteenplateau, blootgesteld aan de rijzende zon, bedekt met geurende garrigues en bezaaid met hoge dennenbossen typeert de benaming.

De druiven werden 's nachts geoogst om ervoor te zorgen dat de druiven koel waren wanneer ze bij het wijnhuis arriveerden om ervoor te zorgen dat het delicate fruitkarakter behouden bleef vóór het persen en dat de aromatische stijl van de wijn gegarandeerd was. De wijn werd gefermenteerd en opgeslagen in roestvrij staal dat geen oxidatie van het citrusfruitkarakter garandeerde. Een koele gisting (rond de 15 ° C) hielp ook de fruitzuiverheid te behouden.

Het is echter op dit punt dat de Villa des Croix verschilt van de meeste Picpouls de Pinet. De meeste worden gebotteld in december / januari, na gisting en bezinking alleen. De Villa des Croix wordt echter ook en altijd op zijn droesem gehouden voor een minimum van 4 maanden om structuur, gewicht, body en complexiteit toe te voegen, zonder afbreuk te doen aan het verwachte fruitige en overheerlijke karakter van een Picpoul de Pinet.

Citrus - vooral citroenachtig - aroma's gecombineerd met bloemige noten op de neus. Fris, levendig en dorstlessend in de mond. De Villa des Croix heeft een groter 'marine' / zoutgevoel dan veel Picpouls, een duidelijk grotere intensiteit van de smaak en een langer durende afdronk.
 
 
 
 
 Geen producten gevonden...