Mooie GSM blend met in de geur tonen van cassis en cederhout die naadloos overgaat in een elegante smaak, omhuld door fijne tannines. Karakter, finesse, lengte, breedte en structuur - het heeft echt alles! Lees meer
Waterkloof, opgericht in 2004 door Paul Boutinot, is een favoriet onder liefhebbers van wijnen die met zorg en een zuiver geweten worden gemaakt. Dit familiebedrijf is trots op zijn biologische en biodynamische kwaliteiten en heeft zelfs de titel WWF Biodiversity Champion. Gelegen op de heuvels van Schapenberg met uitzicht op False Bay, profiteren de wijngaarden van een koele bries en een rustig groeiseizoen, wat resulteert in prachtig gebalanceerd fruit. In de kelder laat wijnmaakster Nadia Langenegger de druiven voor zichzelf spreken met minimale ingrepen, waardoor wijnen ontstaan die authentiek en verfijnd aanvoelen en de ware smaak van hun unieke omgeving laten zien.
Land | Zuid-Afrika |
Productiemethode | Biodynamisch en biologisch |
Alcoholpercentage | 14 % |
Herkomstbenaming | Stellenbosch |
Regio | Stellenbosch |
Lekker bij | Lamsrack met rozemarijn |
Smaakprofiel | Vol, zacht, elegant, fruitig, kruidig, ceder |
Druivenras | Grenache, syrah en mourvèdre |
Jaargang | 2023 |