Deze karakteristieke wijn gemaakt van nuragus drukt de twee gezichten van Sardinië uit: land en zee. In de neus heeft het appel en peer, met een vleugje zilte zeelucht. Evenwichtige en frissen wijn met een karakteristieke smaak. Super match met oesters! Lees meer
Nuragus di Cagliari is een Italiaanse wijn met een DOC van het eiland Sardinië. De belangrijkste druivensoort die voor deze wijn wordt gebruikt is de Nuragus welke is vernoemd naar het plaatsje Nuragus.
Antonella Corda richtte haar wijnmakerij op in 2010. Dankzij haar sterke expertise op dit gebied zorgde ze voor nieuwe wijngaarden en creëerde ze in Sardinië, het thuisland van haar moeder, een domein die wijnen van hoge kwaliteit kan produceren.
Antonella maakt 3 topwijnen, allemaal gemaakt in wijnstreek Sardegna. De wijngaarden liggen op 40 hectare op de vruchtbare vlakte Campidano in het zuiden van de bekende Italiaanse wijnregio. 20 kilometer ten noorden van de haven van Cagliari.
Antonella Corda komt uit een familie die al vijf generaties in de wijnindustrie zit. Ze bezocht de familieboerderij sinds ze een meisje was, omarmde de passie en ervaring van haar ouders en grootouders. Als een goede oplettende en nieuwsgierig naar dit gebied, groeide Antonella op, koos voor het land en de familie wijn. Na haar afstuderen in landbouwwetenschappen en technologie aan de Universiteit van Sassari specialiseerde ze zich in wijnsysteemmanagement in het noorden van Italië (Trentino Alto Adige) met een masterdiploma van de Edmund Mach foundation. Toen Antonella in 2010 terugkeerde naar Sardinië, besloot ze haar studie en expertise optimaal te benutten en wijdde haar hele leven aan de wijnproductie.
Land | Italië |
Productiemethode | Conventioneel |
Alcoholpercentage | 12,5 % |
Herkomstbenaming | DOC Nuragus di Cagliari |
Regio | Sardinië |
Lekker bij | Alles uit de zee, salades, oesters, mediterraanse gerechten |
Smaakprofiel | Fris fruit, mineralig, karakteristiek |
Druivenras | Nuragus |
Jaargang | 2021 |