Deze heerlijke Franse rode wijn uit Bandol is gemaakt van 50 jaar oude wijnstokken. Veel concentratie met rood en zwart fruit. Een herkenbare zoete kruidige toon van de carignan druif. Rijpe, zachte tannines die goed geïntegreerd zijn in de wijn. Lees meer
Chateau Salettes ligt in het hart van de AOC Bandol en is daar een van de oudste
familiehuizen. Tot halverwege de 20e eeuw was de productie van olijfolie even belangrijk als die
van wijn, nu draait het enkel en alleen om de wijn. Het pad naar de huidige kwaliteit werd
vanaf 1964 ingezet door Jean-Pierre Boyer, in zijn tijd ook president van de AOC. Hij werd
opgevolgd door zoon Nicolas die helaas in 2011 op vroege leeftijd overleed aan een ongeneeslijke
ziekte. Sindsdien is landbouwingenieur en oenoloog Alexandre Le Corguillé verantwoordelijk voor
gaard en cave, en is ervoor gekozen om volledig voor bio en biodynamie te gaan. De wijnen zijn
mooi ‘op fruit’ gemaakt, altijd prettig in balans, en zeer herkenbaar als echte Bandol.
Land | Frankrijk |
Productiemethode | Biodynamisch |
Alcoholpercentage | 14 % |
Herkomstbenaming | AOP Bandol |
Regio | Provence |
Lekker bij | rundvlees, mediterrane keuken, rijke stoofpot |
Smaakprofiel | Veel rood en zwart fruit, kruidige toon van de carignan. Rijpe, zachte tannines. |
Druivenras | Carignan |
Jaargang | 2022 |