• Lorem ipsum

BEAUJOLAIS

19 Nov 2020

WIJN VAN DE MAAND

Le Beaujolais Primeur est arrivé

Hij is er weer, de Beaujolais Primeur ofwel Beaujolais Nouveau. Reikhalzend wordt ernaar uitgekeken, naar de derde donderdag van de maand november want dan verschijnt de allereerste persing van de Beaujolais op de markt. Traditie of een slimme marketingtruc? Wat maakt het uit? Tradities zijn er om in ere te houden en daar mag in het geval van de Beaujolais Primeur best tamtam voor worden gemaakt. 

Op die derde donderdag van de november wordt de Beaujolais Primeur -100 procent gamay noir- massaal ontkurkt en niet alleen in La Douce France. Circa een derde van de totaal beschikbare nieuwe lichting gaat binnen 24 uur over de toonbank. We praten over miljoenen, miljoenen flessen. Deze piepjonge wijn mag een maand lang onder Primeur de deur uit, daarna valt ‘ie onder de categorie Vins Nouveau. Een Beaujolais Primeur is geen bewaarwijn maar een goede Beaujolais Primeur blijft zeker een jaar houdbaar.

Een Beaujolais Nouveau in de buitencategorie is die van Claire Chasselay. Zij werkt biologisch en zonder toegevoegd sulfiet. Voor een flesprijs van 13,95 euro heb je een waanzinnige en tegelijkertijd verantwoorde Beaujolais Nouveau, barstensvol bessen, kersen en pruimen. Doet het -licht gekoeld- uitstekend bij charcuterie, (wild-)paté, gevogeltje vrijwel alle kazen maar ook bij gegrilde groenten en stamppotjes.

De Beaujolais Nouveau 2020 van Claire Chasselay is te koop in onze wijnwinkel of te bestellen via deze link.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »