• Lorem ipsum

MEHOFER GRUNER VELTLINER

20 Sep 2021

Gruner Veltliner van Mehofer

Iedere maand kiezen we een prachtige wijn uit met een speciaal verhaal. Deze maand is dat de Gruner Veltliner van Mehofer uit Oostenrijk. Het koosnaampje voor deze wijn is de ‘lelijke liter’. Wijnschrijver Harold Hamersma heeft de wijn ooit zo omgedoopt, omdat de fles allesbehalve uitnodigend is, maar de wijn kwalitatief erg goed is!

Een ander leuk feitje over deze wijn is dat deze jarenlang geschonken is als huiswijn bij het programma ‘De Wereld Draait Door’.

Oostenrijk

De wijngaarden van Mehofer vormen het noordelijkste puntje van de regio Wagram, dat zich uitstrekt van de Donau tot het wijndomein, dat net ten noordwesten van Wenen ligt.

“Naturgemäsz” dat zijn de wijnen van Weingut Mehofer. Deze manier van werken geeft je de zekerheid om te genieten van wijn die niet alleen biologisch wordt geproduceerd, maar wordt gemaakt met de brede en uitgebreide kennis van nu en de impact van landbouw op de natuur en het milieu. Genieten van “Mehofer” zorgt ervoor dat je geniet van “Naturgemäsz”.

De flessen van Mehofer zijn vaak lichter dan die van anderen. Mehofer bekommert zich om de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door de glasproductie en het transporteren van wijn. Door het gewicht van de flessen te verminderen, is Mehofer in staat om de hoeveelheid gebruikt glas te verminderen. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot bij de productie en het transport naar uw huis verminderd.

Mehofer is net begonnen met de oogst van 2021. Binnenkort liggen er weer kakelverse wijnen in onze winkel.

       

De wijn heeft aroma’s van groene appel, peer en een wat peperige kruidigheid. De wijn rijpt 3 maanden sur lie in roestvrijstalen tanks. Het is een goed uitgebalanceerde Oostenrijke witte wijn, waar je meer van wilt drinken...gelukkig is het een literfles!

Bestel hier de Gruner Veltliner van Mehofer.

Naast de Gruner Veltliner maakt Mehofer ook nog een heleboel andere mooie wijnen, zoals de Roter Veltliner, Eiswein en Zweigelt. Het hele assortiment van Mehofer vind je hier op onze website.

Cheers!

Sharon & Inge

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »