• Lorem ipsum

SCALOPPINE AL LIMONE

24 Feb 2021

SCALOPPINE AL LIMONE
&
RIESLING KALKSTEIN TROCKEN VAN GUSTAVSHOF / SOAVE VAN BRIGALDARA

Koning Winter hebben we vaarwel gezegd. Het voorjaar is voorzichtig begonnen. De eerste lammetjes zijn geboren, de dagen worden weer langer en de zon laat zich steeds vaker zien. Het terras mogen we helaas nog niet op maar in onze achtertuin is het ook best toeven. Waar wij nu trek in hebben? In scaloppine al limone, een klassieker uit de Italiaanse keuken die zo gemakkelijk is te bereiden dat je je hand er zelfs op een megadrukke werkdag niet voor omdraait. Simpel maar oh-zo-lekker. Je kunt bij de gepaneerde kalfsschnitzels -zoals de meesten- geroosterde aardappels met rozemarijn serveren. Een salade Caprese, maar dan wel met buffelmozzarella, is onze aanrader. Geen fan van citroen? Doop het kalfsvlees in een jus van marsala.

Wat drink je bij scaloppine al limone? Riesling Kalkstein Trocken 2019 roepen wij in koor. Deze vegan wijn van Gustavshof is een riesling -geteeld op zeer kalkrijke mergelgronden op de Dittelsheimer Kloppberg in Rheinhessen- van zeer hoog niveau. Zo'n superieure wijn voor slechts 12,95 euro per fles, dat is bijna ongekend. ,,Zuiver en verkwikkend. Met kwartszuren en bergbeekverfrissing," oordeelt wijnschrijver Harold Hamersma over de Riesling Kalkstein Trocken 2019 en wij kunnen hem alleen maar gelijk geven. Een wijn van een heel ander kaliber die even goed matcht bij dit gerecht is de Soave 2019 van azienda agricola Brigaldara, gemaakt van de inheemse druif garganega. Fris, fruitig met tonen van kamille, perzik en citrus en een heel prettige zuurgraad, dat is deze Italiaanse kanjer in een notendop. Voor 11,95 euro per fles haal je heel veel plezier in huis. Heb jij net als wij het voorjaar in je bol? Trek dan een mooie champagne van Leclerc Briant open. Deze kwaliteitsbruis gaat uitstekend met de citroenboter bij het kalfsvlees. Doe eens gek ...;-

Cin cin!

VOOR 4 PERSONEN

INGREDIËNTEN

4 kalfslappen à 150 gram

100 gram bloem

100 gram roomboter

150 milliliter droge witte wijn

1 citroen

half bosje bladpeterselie, fijngehakt

75 gram rucola (optioneel)

olijfolie

zout

zwarte peper

BEREIDING

Leg de kalfslappen op bakpapier en sla het vlees plat met een vleeshamer of onderkant van een stevige -en schone- koekenpan. Bestrooi de kalfslappen royaal met zout en versgemalen zwarte peper en haal ze met beide zijden door de bloem. Klop het overtollige bloem af. Verhit een scheut olie in een pan en bak het vlees rondom goudbruin. Haal het vlees vervolgens uit de pan en leg het op een bord en dek dat af zodat de schnitzels warm blijven. Maak de pan schoon of pak een andere pan en smelt de boter erin. Leg het vlees terug in de pan en wentel het door de boter. Schenk de witte wijn erbij en laat die tot de helft inkoken. Knijp een halve citroen uit over het vlees en rasp er wat citroenschil over. Snijd de andere helft van de citroen in vier plakjes en leg op elke schnitzel een plakje. Garneer de scaloppine al limone met fijngehakte bladpeterselie en eventueel met wat rucola. Buon appetito!

 

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »