Glinsterend fonkelend rood in het glas met aroma's van wilde aardbeien, frambozen en granaatappel. Fruitig, slank en elegant rood. Wat ons betreft de perfecte rode zomer wijn. Serveer hem licht gekoeld en met een gegrilde tonijnsteak. Lees meer
Sicilië als wijnregio wordt steeds leuker omdat het zoveel wijnen maakt van al die inheemse rassen. Deze is gemaakt van de Frappato druif, een druif uit het zuidoosten van Sicilië met een zachte smaak en weinig tannine. Vrij uniek dat we hem hier als mono-cepage wijn aantreffen aangezien die meestal verdwijnt in een blend met Nero d’Avola of Nerello Mascalese. Hij is aromatisch van karakter. De geur is fris met rijp rood kersenfruit en zoete Noord Afrikaanse kruiden. In de smaak wederom het kersenfruit lekker met mooie frisse zuren en weinig tot geen tannine. De fruitigheid staat hier duidelijk voorop. Biologisch gemaakt. Een zomerwijn bij uitstek. Drink hem een beetje gekoeld, zouden wij zeggen en hij geeft je heel veel sappig drinkplezier. Kan prima wat gezellige hapjes erbij hebben.
Decanter - 92 punten (2022)
"...this is textbook Frappato, delicate, bright and fresh. Bright cherry red in colour, this is summer pudding in a glass, with aromas and a mouthwatering purity of crushed wild strawberries, raspberries and pomegranate. It’s lean and elegant and a perfect summer red. Try it served ever so slightly chilled, with grilled tuna."
De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Met ingang van de oogst 2009 is de hele productie ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.
Land | Italië |
Productiemethode | Biologisch |
Alcoholpercentage | 12,5 % |
Herkomstbenaming | IGP Terre Siciliane |
Regio | Sicilië |
Lekker bij | Prosciutto crudo, lamskoteletten, vis, aperitief |
Smaakprofiel | Kersen, aardbeien, frambozen, granaatappel, kruidigheid |
Druivenras | Frappato |
Jaargang | 2022 |