Deze Crémant de Loire Rosé van wijnhuis Sauvion is perfect als aperitief, ook als het minder mooi weer is. Dankzij de tweede gisting op fles heeft deze bubbel haar zachte mousse. Elegante en frisse wijn met aroma’s van rood fruit, bessen en rozenbottels. Lees meer
Crémant de Loire gemaakt volgens methode Champenoise (tweede vergisting) met een super prijs-kwaliteit verhouding. Een blend van chenin blanc en chardonnay-druiven van wijngaarden uit het hart van de Muscadet regio.
Pierre-Jean Sauvion is de vierde generatie van zijn familie die wijnen produceert op Château du Cléray in de Loire. Het kasteel zelf is sinds het begin van de jaren 2000 niet meer in eigendom van zijn familie maar hij heeft nog wel steeds de leiding over het wijn maken, nadat hij eerst een aantal jaren kennis heeft opgedaan in Australië, Californië en de Bordeaux.
Land | Frankrijk |
Productiemethode | Conventioneel |
Alcoholpercentage | 12 % |
Herkomstbenaming | Crémant de Loire |
Regio | Loire |
Lekker bij | Aperitief maar ook bij patisserie |
Smaakprofiel | Fris, rood fruit, zachte mousse |
Druivenras | Grolleau, Cabernet Franc |
Jaargang | NV |