Een complexe wijn met aroma’s van witte bloemen, honing en citrus. Een zacht mondgevoel met een minerale toets. Het florale karakter wordt gebalanceerd door de citrustonen van o.a. grapefruit. Lees meer
Een complexe wijn met aroma’s van witte bloemen, honing en citrus. Een zacht mondgevoel met een minerale toets. Het florale karakter wordt gebalanceerd door de citrustonen van o.a. grapefruit.
Het chateau ligt in het hart van de AOC Bandol en is daar een van de oudste familiehuizen. Tot halverwege de 20e eeuw was de productie van olijfolie even belangrijk als die van wijn, nu draait het enkel en alleen om de wijn. Het pad naar de huidige kwaliteit werd vanaf 1964 ingezet door Jean-Pierre Boyer, in zijn tijd ook president van de AOC. Hij werd opgevolgd door zoon Nicolas die helaas in 2011 op vroege leeftijd overleed aan een ongeneeslijke ziekte. Sindsdien is landbouwingenieur en oenoloog Alexandre Le Corguillé verantwoordelijk voor gaard en cave, en is ervoor gekozen om volledig voor bio en biodynamie te gaan. De wijnen zijn mooi ‘op fruit’ gemaakt, altijd prettig in balans, en zeer herkenbaar als echte Bandol.
Land | Frankrijk |
Productiemethode | Biodynamisch |
Alcoholpercentage | 13 % |
Herkomstbenaming | AOP Bandol |
Regio | Provence |
Lekker bij | schelp-schaaldieren, Mediterrane keuken, gevogelte |
Smaakprofiel | complexe wijn met aroma’s van witte bloemen, honing en citrus |
Druivenras | Vermentino 40%, Ugni blanc 20%, 20% Marsanne and 20% Viognier |
Jaargang | 2021 |