Stevig geurende Gewürztraminer, what else! Beetje off dry, klassieke aroma's: lychee, jasmijn, mandarijn. Flammkuchen, paté, en fruitsushi. Lees meer
In Argentinië doen ze het met de aromatische Torrontès druif maar hier in Chili toch de “good old “ Gewürztraminer. Wijngaarden aangeplant in Rapel valley met een sub vochtig Mediterraan klimaat maar wel met forse afkoeling in de nachten. Lichtgeel, schoon en transparant. De neus biedt de klassieke aroma's als jasmijn, nootmuskaat, lychee en honingtonen. In de smaak rijpe appel, abrikoos en mandarijn. In de aanhef een tikkeltje off-dry door zijn 6,5 gram restsuiker en lage zuren. De smaakvolle, aanhoudende afdronk laten een zoet en fruitig gevoel achter op het gehemelte. Het is uitstekend te combineren met fruitsushi en vers fruitdesserts. Toch bij het voorgerecht? Dan een goede grove paté erbij. Geen wijn voor bij de vis, that's for sure !
| Land | Chili | 
| Productiemethode | Biologisch | 
| Alcoholpercentage | 13 % | 
| Herkomstbenaming | Chili | 
| Regio | Chili | 
| Lekker bij | Sushi, aziatisch eten, grove paté | 
| Smaakprofiel | Rijpe appel, abrikoos en mandarijn, off dry | 
| Druivenras | Gewurztraminer | 
| Jaargang | 2023 | 









 MOUSSEREND
                                            MOUSSEREND
                     WIJN
                                            WIJN
                     ZOET EN VERSTERKT
                                            ZOET EN VERSTERKT
                     MASTERCLASSES / PROEVERIJEN
                                            MASTERCLASSES / PROEVERIJEN
                     WIJNCURSUS
                                            WIJNCURSUS
                     NAJAARSPROEVERIJ
                                            NAJAARSPROEVERIJ
                    