Frisse en levendige cava met karakter – een expressie van terroir én vakmanschap. Aroma’s van rijp wit fruit en gedroogde vruchten. Fris en romig in de mond, prachtig zachte mousse en een lichte, verkwikkende bitterheid in de afdronk. Lees meer
Deze biologische Cava afkomstig uit het zuiden van de Vega del Río Magro (Valencia). Gemaakt van 100% Macabeo, afkomstig van traditionele, ongeïrrigeerde wijngaarden (25 jaar oud), aangeplant in gobletvorm op kalkrijke en kleihoudende bodems.
De macabeo druiven worden volledig handmatig geoogst in de vroege ochtend. Alleen het beste sap (flower must (40% yield)) wordt gebruikt. Na een natuurlijke klaring fermenteert de wijn in roestvrijstaal bij 16°C. De basiswijn rijpt vervolgens 60 dagen op de gistcellen, gevolgd door tirage in januari en een rijping van 18 maanden sur lie op fles.
Land | Spanje |
Productiemethode | Biologisch |
Alcoholpercentage | 12 % |
Herkomstbenaming | Utiel-Requena |
Regio | Valencia |
Lekker bij | Lichte voorgerechten, schaal- en schelpdieren of fijne tapas en zeer stijlvol als aperitief |
Smaakprofiel | Fris, elegant, romig, wit fruit, gedroogde vruchten |
Druivenras | Macabeo |
Jaargang | NV |