Field Blend van inheemse Portugese druiven uit de Douro. Intens en toch elegant. Citrus, Tikje hout en mooie mineraliteit van het leisteen terroir. Lees meer
Een gezamenlijk project van Rita Marquès en Marc Kent. Twee zielen uit verschillende werelddelen maar samen met één gedachte: Verfijnde wijnen maken. Samen voelen ze zich onoverwinnelijk. En met deze klassieke “field” blend (mooi woord voor alle soorten druiven door elkaar in de wijngaard geplant) trachten ze dat ook te bewijzen. Het moet gezegd: dat gaat hun prima af.
De Rabigato, Arinto en Cordega druiven vormen de basis voor dit verfijnde Douro wit. Licht eik gebruik zorgt voor een mooie balans met de verfijnde citrusaroma's. Het leisteen in de Douro zorgt voor de minerale afdronk waar de wijn op het eind een mooie lift van krijgt. Een geslaagd project! Heerlijk voor bij een mooi stukje gegrilde tonijn met een citroenbotertje of de beroemde Cataplana de Marisco.
| Land | Portugal | 
| Productiemethode | Fieldblend | 
| Alcoholpercentage | 13 % | 
| Herkomstbenaming | Douro | 
| Regio | Douro | 
| Lekker bij | Garnalen, kreeft, tonijn, kaasplankje, risotto | 
| Smaakprofiel | Intens, citrus, mineraal, tikje hout, elegant | 
| Druivenras | Rabigato, Arinto en Códega | 
| Jaargang | 2023 | 









 MOUSSEREND
                                            MOUSSEREND
                     WIJN
                                            WIJN
                     ZOET EN VERSTERKT
                                            ZOET EN VERSTERKT
                     MASTERCLASSES / PROEVERIJEN
                                            MASTERCLASSES / PROEVERIJEN
                     WIJNCURSUS
                                            WIJNCURSUS
                     NAJAARSPROEVERIJ
                                            NAJAARSPROEVERIJ
                    



