Elegante en fruitige Pinot Noir. Geuren van rood fruit als frambozen, zwarte bes en framboos in combinatie met een klein fruit "zoetje". Fluweelzacht in de mond en niet zwaar met een mooie vulling en een lange afdronk. Zeer goede prijs/kwaliteit! Lees meer
Valery Renaudat is na wijn-omzwervingen in Bourgogne, Bordeaux en de VS in 1999 zijn wijndomein begonnen in de Loire. Hij begon met 2,5 hectare en heeft tegenwoordig 18 hectare tot zijn beschikking.
Valery heeft geen bio labels maar werkt wel schoon en laat de biodiversiteit in de wijngaarden tot zijn recht komen (kruiden, bloemen en gras groeit tussen alle wijnstokken door). Inmiddels met HVE label (duurzaamheid!).
Stokken zijn gemiddeld 20 jaar oud. Hij is fervent promotor van de pinot noir aangezien zijn opa 1 van de eerste was die pinot noir in Reuilly aanplantte.
Quincy & Reuilly zijn 2 dorpjes in het wijngebied Loire Centraal, in de buurt van Sancerre. Quincy ligt in het dal van de rivier Cher, een zijtak van de Loire. Reuilly ligt in het dal van de Arnon wat weer een zijtak is van de Cher. De bodem bij Quincy is een combi van zand en kiezel, die van Reuilly is klei en kalksteen. Reuilly is hiermee ietwat mineraliger en ook krachtiger, Quincy is zeer elegant en verfrissend. Opmerkelijk, in Quincy mag alleen sauvignon blanc aangeplant worden terwijl in Reuilly ook pinot noir en pinot gris (voor de gris de gris) mag staan.
Land | Frankrijk |
Productiemethode | Duurzaam |
Alcoholpercentage | 13,5 % |
Herkomstbenaming | Val de Loire |
Regio | Loire |
Lekker bij | Gekoeld in de zomer, steak tartare, tonijn, kalfsvlees, kip |
Smaakprofiel | Rood fruit zoals bessen, frambozen, aardbei, kruidig. Lichte tanninestructuur. |
Druivenras | Pinot Noir |
Jaargang | 2023 |