Elegante en lichtvoetige rode Bourgogne met aroma’s van rood fruit aangevuld met een vleugje rozenblaadjes en een hint van aarde en specerijen. Levendige wijn met zijdezachte tannines en een frisse zuurgraad. Lees meer
Benoit, een jonge, aanstormende wijnmaker heeft in totaal zo'n 7,5 hectares wijngaarden van zijn vader, Vincent Girardin, toegewezen gekregen. Het domein bevindt zich in het pittoreske dorpje Santenay. Waar zijn vader zich focuste op het maken van een beperkt aantal wijnen van verschillende wijngaarden, doet zijn zoon het totaal anders. Hij richt zich op het creëren van specifieke terroirwijnen, die de unieke eigenschappen van iedere wijngaard uitdrukken
Zo maakt hij Savigny-Les-Beaune (maar 0,6 hectare), een Chassagne-Montrachet, een witte en een rode Santenay en een Pommard. Alles uiterst zorgvuldig, zuiver en verfijnd. Saillant biodynamisch detail; Benoit bottelt zijn flessen altijd tijdens een afnemende maanstand. In de biodynamische wijnbouw wordt dit gezien als hét beste moment voor wijnen die nog moeten ouderen, omdat dit zorgt voor een betere ontwikkeling en verfijning.
De druiven voor de Bourgogne Pinot Noir worden handmatig geoogst, met eventuele sortering zowel op de wijngaard als in de wijnkelder. Er wordt 100% ontsteeld en de maceratie duurt 15 dagen. De extractie is zacht en gebeurt uitsluitend door overpompen. Voor de fermentatie worden inheemse gisten gebruikt. De wijn wordt gerijpt in Franse eiken vaten met een rotatie van vier generaties vaten, gedurende 18 maanden. De wijn is ongefilterd en wordt gebotteld tijdens de afnemende maan.
Land | Frankrijk |
Productiemethode | Biodynamisch |
Alcoholpercentage | 12 ,5% |
Herkomstbenaming | Bourgogne |
Regio | |
Lekker bij | Gevogelte, kalfsvlees, fazant, hert, paddenstoelen |
Smaakprofiel | Verfijnd, sappig rood fruit, bloemig, aards, specerijen. |
Druivenras | Pinot Noir |
Jaargang | 2022 |