• Lorem ipsum

CALA 1, BODEGA TINEDO

27 Jan 2022

Bodega Tinedo Cala No.1 Castilla la Mancha

Generaties lang is de Alvares-Arenas familie eigenaar van het Spaanse wijnhuis Bodega Tinedo. De 49 hectare wijngaarden liggen in het hart van het Spaanse La Mancha.

La Mancha, de vlakte ten zuiden van de Spaanse hoofdstad Madrid, is met een oppervlakte van maar liefst 160.000 hectare het grootse wijngebied ter wereld. De viticultuur in La Mancha wordt beheerst door het continentale klimaat, gekenmerkt door extreem hete en droge zomers en koude winters.

De Spaanse Alvares-Arenas familie is een echte 'wijn'-familie. Ze produceren al wijn sinds 1742! De jongste generatie, broer en zussen Manuel, Esperanza en Amparo Álvarez-Arenas Bayo, hebben het bedrijf op alle fronten gemoderniseerd. Bodegas Tinedo werkt tegenwoordig volledig biologisch, dus zonder bestrijdingsmiddelen in de wijngaard.

Cala 1, bestaat uit een blend van Tempranillo, Syrah en Cabernet Sauvignon. Alle druiven voor Bodega Tinedo Cala 1 worden eind september met de hand geplukt. De gisting vindt plaats op 25 graden in RVS tanks met temperatuurregeling. Na de alcoholische gisting blijft de jonge wijn nog 7 dagen in betonnen cuves. Hierna krijgt de Spaanse jonge rode wijn nog een lichte opvoeding op hout.

De Cala 1 is rond en volfruitig van smaak, zonder ook maar een moment log of zwaar te worden. Integendeel: deze wijn blinkt uit in frisheid en elegantie met een florale toon en is heerlijk als winterse wijn voor de open haard of bij een kruidig, puur vleesgerecht. En dat voor maar € 9,95"!

Cheers,

Sharon & Inge

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »