• Lorem ipsum

FLORES DE CALLEJO

26 Oct 2021

FLORES DE CALLEJO

Herfstig weer vraagt om een stevige wijn! Deze maand zetten wij Flores de Callejo van Bodegas Félix Callejo in het zonnetje.

Dit jonge bedrijf (opgericht in 1989) is het geesteskind van wijnbouwer Félix Callejo en wordt nu voortgezet door zijn kinderen, Cristina, José-Felix, Beatriz en Noelia. Behalve op het eigen wijndomein deden de kinderen praktijkervaring op bij anderen bekende wijnmakers over de hele wereld: Pétrus (Bordeaux), Torres (Chili), Araujo (Napa) en Cobos (Mendoza). In 2000 werd de stap gezet naar biologische productie.

De wijngaarden liggen, op gemiddeld 900 meter hoogte, in het noordelijk deel van de ‘DO’ Ribera del Duero nabij een klein wijndorpje Sotillo de la Ribera. De ondergrond bestaat daar uit sterk kalkhoudende gronden, kiezelbodems in de drooggevallen rivierbeddingen, zandgrond en klei in de lagergelegen delen. In totaal bewerken ze bijna 55 hectaren.

De oogst vindt handmatig plaats en na de sorteertafels gaan de druiven naar de RVS gistingstanks. Alle ‘kelderbewegingen’ vinden plaats onder zwaartekracht, zonder pompen. De wijnen rijpen deels in betonnen kuipen en deels in houten vaten. De oogst van 2020 was van hoge kwaliteit is en zeer typerend voor Ribera del Duero. Hoewel er weinig regenval was, was deze regenval goed verdeeld in de winter, lente en de maand juni. De wintertemperaturen waren niet te koud.

Bodegas Félix Callejo krijgt internationaal hoge scores , er is geen enkele wijn onder de 90 punten en de top krijgt 95 tot 99 punten van de internationale wijnschrijvers.

Flores de Callejo is  een krachtige rode wijn van Tempranilo. Deze druif wordt in Ribera del Duero ook wel Tinto Fino genoemd. Flores de Callejo heeft een aantrekkelijke kersenkleur met paarse randen. In de neus is de wijn zeer aromatisch met duidelijke tonen van wilde bessen, hints van zoete kruiden, viooltjes en balsamico. In de smaak is de structuur vlezig, levendig, met smaken van bessen, kaneel, kruiden, balsamico en heeft het een aanhoudende afdronk.

Flores de Callejo is uiteraard lekker bij stevige Spaanse gerechten. Maar ook bij bij Oosterse vleesgerechten als buikspek of eend, spareribs, charcuterie en gegrilde groenten. Naast Flores de Callejo zijn er nog veel andere mooie wijnen die deze wijnmaker maakt. Klik hier voor het assortiment!

Op naar gezellige, herfstige dagen...cheers!

Sharon & Inge

                     

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »