Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

DE NAAKTE (WIJN)WAARHEID

27 Feb 2022

De naakte (wijn)waarheid

Heb je op NPO3 het kritische programma  ‘de prijsknaller’ gezien? Hierin werd het doopzeel gelicht rond de productie van industriële/supermarkt wijntjes. Ons hart ging sneller kloppen, wij waren onder de indruk, wát een super programma!

De makers sloegen de spijker op de kop. Zo werd de (prijs)stupiditeit van de consument zichtbaar, maar nadrukkelijk ook de vernietigende rol van de supermarktinkopers, not to mention de onbegrensde hufterigheid van sommige (wijn)boeren jegens de wereld.

De wereld waarin wij leven rond correcte wijnen, gemaakt met groot respect voor natuur, mens en omgeving kon géén groter plezier worden gedaan dan door de complete waanzin rond wijntjes van € 3,50 eens ongecensureerd tegen het licht te houden. Dank aan KRO-NCRV hiervoor!

Natuurlijk hadden wij ‘kritiek’ want in dit deel van Frankrijk spreekt men met een accent, dus werd colombard (druif) vertaald als ‘columba’. Een kniesoor die hierop let. Wél willen wij benadrukken dat overmatig gebruik van bestrijdingsmiddelen beslist niet alléén in Frankrijk voorkomt, het is pan Europees.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »