• Lorem ipsum

KABELJAUW UIT DE OVEN

26 Dec 2020

KABELJAUW MET CHERRYTOMAATJES EN SPINAZIE UIT DE OVEN
&
SOAVE VAN BRIGALDARA 2018 of BURBERO VAN VENEA 2019

We hebben iets te veel gegeten, de afgelopen tijd in thuisquarantaine. In 2021 gaan we weer op de calorieën letten. Van dat opgeblazen gevoel, van dat vetrolletje willen we af. We gaan over op koolhydraatarm. Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe energie.

Een kabeljauwpotje met cherrytomaatjes en spinazie is zo’n verantwoord gerecht, licht verteerbaar want het bevat nagenoeg geen koolhydraten. Het is bovendien in een handomdraai bereid én verdraaid lekker. Past kabeljauw niet in jouw budget? Schelvis, koolvis en heek zijn voor dit recept uitstekende vervangers. Ben jij geen jojo, of heb je juist koolhydraten nodig omdat je veel sport, je kunt bij deze ovenschotel gnocchi, gekookte of gebakken aardappelen serveren. Je kunt hem ook aan- of opvullen met een aardappelgratin.

Bij dit gerecht past zowel Italiaans wit als Italiaans rood. De Soave van Brigaldara, 100 procent gemaakt van de druif garganega, is een heerlijke mollige wijn met tonen van citrus en amandel. De Burbero van Venea uit de Abruzzen grossiert eveneens in souplesse. De Burbero bestaat uitsluitend uit de druif montepulciano en kenmerkt zich door mondvol rood fruit en onverschrokken zuren. Beide wijnen zijn uiterst interessant voor de portemonnee. De Soave is voor 11,95 euro per fles verkrijgbaar bij Sharing Wine, de Burbero voor 8,95 euro. Als je op de paarse linkjes klikt, verschijnt automatisch aanvullende informatie over deze twee vriendelijke vloeibare jongens in beeld.

VOOR 4 PERSONEN

INGREDIËNTEN

800 gram kabeljauwfilet

25 cherrytomaatjes

8 teentjes knoflook, ongepeld

300 gram verse jonge spinazie

2 eetlepels pijnboompitjes

1 bosje platte peterselie, fijngehakt

2 eetlepels olijfolie

zout en peper naar eigen smaak

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de blaadjes spinazie en dep ze droog. Was vervolgens de cherrytomaatjes en snijd deze doormidden of in plakjes. Rooster de pijnboompitjes even kort in een schone koekenpan.
  3. Pak een ovenvaste schaal. Leg daarin de spinazie, de kabeljauwfilet, cherrytomaatjes, geroosterde pijnboompitjes en de knoflook. Kruid het geheel met peper en zout, besprenkel het met een beetje olijfolie en bestrooi het met peterselie.
  4. Zet de schotel in de oven gedurende ongeveer 20 minuten. Laat de kabeljauw niet te ver garen want dan droogt die uit. Kabeljauw is het lekkerst als die vanbinnen nog licht-glazig is.