• Lorem ipsum

NIEUWE OOGST KRIJGT EEN 9!

22 Jun 2021

Nieuwe oogst krijgt een 9!

Sluit je ogen, droom weg en beeld je een romantische vallei in Zuid-Frankrijk in.

Voila! Daar is Domaine Jas d’Esclans. Gelegen in La Motte en Provence, ten westen van Fréjus. De familie De Wulf maakt op dit domaine wat ons betreft de beste wijn van de appellatie. De schoonheid en fruitintensiteit van hun wijnen zijn bijna niet te evenaren.

Al sinds de oudheid was de vallei van Esclans beroemd om zijn druiven die de rijke Romeinse burgers enorm konden waarderen. Domaine Jas d’Esclans wordt zelfs al in de XIII eeuw in de archieven vermeld. Het domein heeft altijd prioriteit gegeven aan traditionele teeltmethoden en voert sinds 1990 biologische certificering. Het wijnhuis is één van de 18 wijnhuizen uit de Provence die de op het etiket “Cru Classé” mag vermelden.

De wijngaard, met een gemiddelde leeftijd van meer dan dertig jaar, is geplant op rode kleigrond, zandsteen en leisteen uit het Perm-tijdperk, die de wijn van Jas d’Esclans elegantie, karakter en een prachtige intensiteit geeft. Daarbij worden de hete zomerdagen in de wijngaarden verfrist door de koelere en zoute wind van de Middellandse Zee die op 12 km afstand ligt. De mediterrane zon zorgt voor een optimale rijpheid van de druiven.

Veel wijncritici hebben de wijnen van Domaine Jas d’Esclans reeds bijzonder gewaardeerd. Zo ook Hamersma die deze volle en rijke rosé vol zomerfruit met rijke afdronk maar liefst beoordeeld met een 9! Ook het NRC gaf de Jas rosé een terechte dikke 9: hij werd als romig, ziltig, fruitig en chique omschreven.

Domaine Jas d’Esclans Rosé Cru Classé 2020

Grenache, Mouvèdre, Tibouren, Cinsault en Syrah maken samen deze rosé wijn met fruitige en mineralige aroma’s. Heel aangenaam en herkenbaar een Provence rosé wijn die uniek in zijn soort is met een zeer hoog kwaliteitsniveau.

Domaine Jas d’Esclans Blanc Cru Classé 2020

Deze Blanc Cru Classé heeft een prachtige fonkelende witgouden kleur. Hij heeft een complexe neus die fruitige tonen van perzik, pomelo, limoen en bloemige aroma’s van kamperfoelie combineert. De smaak is fris, fruitig en in al zijn gedaanten prachtig met mooie finesse in de afdronk. Gemaakt van Rolle, Ugni Blanc en Clairette.

Domaine Jas d’Esclans Rouge Cru Classé 2019

Deze Rouge Cru Classé gemaakt van Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon en Carignan heeft een mooie diepe granaatkleur. In de neus is hij complex, hij combineert aroma's van zwart fruit, cassis, vlierbes en kruidige tonen met zoethout en cacao. In de mond is hij harmonieus met rijpe tannines die het hele palette goed bedekken. Het is een mondvol met een lange afdronk gevuld met mokka, koffie en een vleugje laurier en die eindigen met tonen van kersen, tabak en zoethout. Het is een wijn om nu van te genieten of om nog gerust 5 jaar te bewaren. Een zeer goede en vooral betaalbare rode wijn.

Laat de zomer maar beginnen!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »