• Lorem ipsum

HAPPY VALENTINE'S DAY

31 Jan 2021

WIJN VAN DE MAAND

Love is in the air

Ze hebben onze harten gestolen, de Core Bianco en Core Rosso van Azienda Agricola Montevetrano, een illuster wijnhuis in San Cipriano Picentino vlakbij de Italiaanse havenstad Salerno. Core betekent -hoe toepasselijk!- hart in het dialect van Campanië. Core betekent in het Engels de essentie. Met beide vertalingen sla je de spijker op de kop. Core Bianco en Core Rosso zijn met zoveel liefde gemaakt dat als je iemand op 14 februari wilt versieren of juist een warm hart wilt toedragen je er in wezen niet onderuit komt. 

Core Bianco 2017 is een blend van greco -een flirt met Griekenland- en de inheemse druif fiano. Deze wijn combineert de elegantie van fiano met de structuur van greco. In de geur kent hij intense tonen van perzik, peer en rozemarijn. De Core Bianco is een frisse en tegelijkertijd volle wijn, met in de afdronk die typische minerale hints uit de streek. Bij visgerechten, pasta’s, charcuterie, citroentaart of -als we het toch over Campanië hebben- delizia al limone doet de Core Bianco ieders hart sneller kloppen.

Core Rosso 2016, uitsluitend geproduceerd van aglianico, is volledig met de hand geoogst. In de neus ontdek je direct de hartstochtelijke hints van pruimen en amarenakersen, verrijkt met tonen van kaneel en cacao. In de mond is hij zacht, sappig en aangenaam fris. Deze Valentijnswijn bij uitstek is de perfecte begeleider bij paté, hertenbiefstuk, ossobuco en harde kazen.

Wil je het vuurtje opnieuw laten vlammen in je huidige relatie of wil je het hart veroveren van die ene leuke man of vrouw? Cupido schiet met zowel Core Bianco als met Core Rosso in alle gevallen raak. Core Bianco en Core Rosso zijn respectievelijk voor 19,95 en 22,95 euro per fles te koop via deze website of in onze wijnwinkel aan de Fahrenheitstraat. Als je op de paarse linkjes klikt, volgt verdere uitleg.

Happy Valentine’s Day

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »