• Lorem ipsum

WIJN VAN DE MAAND

16 Dec 2020

WIJN VAN DE MAAND

Rosone negroamaro del Salento 2019 van Villa Mottura

Net nieuw binnen, de Rosone: een ottimo vino van het ervaren wijnhuis Villa Mottura in de hiel van Italië, Apulië. Een volle, krachtige en tegelijkertijd fluweelzachte wijn die zich met gemak kan meten aan de internationale toppers. De Rosone is volledig in balans, zit barstensvol jamachtig fruit maar je proeft er ook iets van vanille en kruidnagel in terug en heeft bovendien een zachte lange afdronk. Wild, gegrilde entrecote, stoofpotjes en gerijpte kazen behoren tot zijn ideale huwelijkskandidaten.

De Rosone van de zéér gerespecteerde wijnmaker Emiliano Rossi is volledig gemaakt van negroamaro, een druif die al in de zesde eeuw voor Christus in het uiterste zuiden van Italië, in de streek Salento, furore maakt. Salento wordt weleens vergeleken met de Malediven. Maar anders dan in de Malediven is niet alleen het strand hagelwit en de zee babyblauw, de kalkhoudende klei maakt dit gebied ook nog eens bij uitstek geschikt voor de wijnbouw. Tel de warme zomers erbij op en je begrijpt het temperament, die rijke smaak in deze wijn. De kleur van de Rosone is intens rood, nog roder dan granaatappel. Kortom: de Rosone is in alle opzichten een klassewijn in optima forma en dat voor een uiterst betaalbare prijs van 15,95 euro per fles. Als je tijdens de feestdagen, of daarna, indruk wilt maken bij je toekomstige liefde, bij je huidige schoonfamilie of als je jezelf wilt kietelen, bestel ‘m dan via deze link of koop ‘m in onze wijnwinkel aan de Fahrenheitstraat.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »