• Lorem ipsum

SINTERKLAAS

4 Nov 2020

UITPAKKEN MET WIJN

Wij zijn wijngekken, en wij zijn moeders. Als moeders hollen we dezer weken in onze spaarzame vrije tijd van de ene speelgoedwinkel naar de andere voor de tofste cadeautjes. Onze kinderen zijn namelijk besmet met een heel ander virus, het Sinterklaasvirus. Hun verlanglijstjes zijn niet onderhevig aan corona of aan welk ziekelijk monster dan ook.

Pakjesavond is heilig. Onze kinderen weten inmiddels hoe de vork in de steel zit maar of Sinterklaas de cadeautjes betaalt of mama, dat maakt de spanning op 5 december niet minder groot. Terwijl de kids de cadeautjes in een recordtempo uitpakken, snakken wij na al dat zoek-, dicht-, knutsel- en inpakwerk naar een goed glas wijn. Rijmen -zonder te slijmen- gaat ons sowieso beter af na een paar glazen. Maar wat past er eigenlijk bij pepernoten? Bij marsepein? Bij die chocoladeletter? 

We kunnen blijven opsommen wat er allemaal niet mogelijk is in deze gekke tijd. Het blijft zuur dat we Sinterklaas niet met z’n allen tegelijkertijd kunnen vieren maar onszelf verwennen dat is nog altijd niet verboden.

Een beter excuus om guilty-free te snoepen konden we niet bedenken. We zijn ons te buiten gegaan aan strooigoed en taaitaai voor de optimale wijnbegeleiding op pakjesavond. En we hebben ze gevonden, slechts gedeeltelijk weliswaar in Spanje, de wijnen die perfect matchen bij al het lekkers van Sinterklaas. Het resultaat (zie hieronder) is verkrijgbaar in onze winkel aan de Fahrenheitstraat of online via de paarse linkjes. 

Par, een vino de naranja, van het Spaanse huis Iglesias bij de pure chocolade, geloof ons, een groter cadeau voor de smaakpapillen ga je niet vinden. Dat de tandartsrekening door deze research dit jaar wat hoger uitvalt, dat nemen we maar voor lief. Beter dat dan alles voor zoete koek slikken, toch?

Proost, op Sinterklaas!

Sharon & Inge

Pepernoten & Côte du Rhône van Château Rochecolombe of La Matine van Domaine Singla

Kruidnoten & Primitivo del Salento of Stilio, beide afkomstig van Villa Mottura

Marsepein & Sauternes Gallien van Château Dudon

Taaitaai & Negroamaro van Villa Mottura

Pure chocolade & Ruby Reserve Port van Morgadio da Calcada of Par van Iglesias

Melkchocolade & 0.375L Recioto della Valpolicella van Brigaldara of prosecco brut van Giol

Witte chocolade & Schulthauser (pinot blanc) van St. Michael-Eppan

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »